Cica…

… peste citeva saptamini, o sa vedem la raft roadele acordurilor incheiate intre… producatori si producatori, de vreme ce asociatia retailerilor nu a participat la procesul de finalizare a „codului de bune practici comerciale”. Roadele ar trebui sa fie o scadere cu pina la 30% a pretului de raft la produsele alimentare.

Insa, realizarea cea mai mare, totusi invizibila in mod identificabil la raft, ar fi acceptarea, din partea marilor retaileri, ca preturile preferentiale la care cumpara marfa de la producator sa nu mai fie exclusive. Adica producatorul sa nu mai fie obligat sa ii dea doar lui, hypermarketului Carrefour sau Cora sau real sau Metro sau Kaufland, produsele la un pret mic – iar celorlalti sa le dea musai la un pret mai mare pentru ca asa vrea hypermarketul. Limitarea asta e singura care facea ca alimentara de la coltul blocului sa aiba negresit pret mai mare la produsele care se vind si la hypermarket si preturi evident mai mici la brandurile care nu se gasesc la Cora/Carrefour et co.

Iar eu astept. Astept sa vina ziua aceea cind preturile or sa scada in magazin – dar sa scada vizibil. Ori din motive de cod de bune practici, ori din motive de reducere a TVA-ului. Dar nu cred sa prind aceasta zi, pentru ca, la noi, oricit de mult s-ar schimba datele de baza (vezi pretul petrolului si fluctuatiile pretului benzinei sau ale gazelor naturale), preturile vor creste. E in firea lucrurilor…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s