Bilant post-party

De fapt, mai degraba reflectii, decit bilant, pentru ca n-am curajul sa ma urc pe cintar, sa ma uit in portofel sa vad cit a costat toata paranghelia sau sa cer evaluare prin chestionar, din partea musafirilor.

Citeodata ma intreb de unde provine cultura asta a gastronomiei cantitative din Romania. Adica, la noi nu conteaza calitatea (ma rog, avem o definitie proprie a calitatii…), ci cantitatea. Sa fie mult si multe feluri, ca sa fie oamenii multumiti. Bineinteles, nu vorbesc de ciudatii si ciudatele care, dintr-un snobism de neinteles pentru restul populatiei, au ajuns de maninca portii microscopice, aproape japoneze, de mincare.

Ci de restul populatiei – aia care, la un botez, o cumetrie, o nunta sau o paranghelie de orice fel (ba, mai nou, si la o pomana), considera evenimentul „reusit” daca au fost multe feluri de mincare. Variate. Grele. Maioneza predomina, la aperitive. Carnea tocata, la felul doi. Citeodata, si in ciorba, sub forma de perisoare.

Trebuie sa recunosc, cind e vorba de petreceri in familie, fac parte din „restul populatiei”. E adevarat, mai sint si ceilalti – pentru care conteaza distractia…

One response to “Bilant post-party

  1. Buna, la mine pe blog te asteapta o lepsa daca ai chef de joca te astept sa o ridici🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s