Little Black Dress

Stiti rolul micutei rochii negre (little black dress) in moda, nu? Chestia aia mereu clasica, indiferent ca e facuta chiar de Coco (Chanel) acum 40 de ani sau de orice alt designer, anul trecut.

Ea are si un echivalent in gastronomie: supa. Acum, bineinteles ca nu toate supele sint la fel, asa cum nici toate rochiile negre nu-s la fel. Cea frantuzeasca, sic, cu umerii goi si taietura clasica, de purtat cu palarioara, seamana cu consome-ul lor. Cea romaneasca (de intilnit in special in anii 70, in perioada mini-jupei) seamana mai degraba cu supa cu galuste.

Supa… Universala si totusi atit de particulara. De servit si la dineuri serioase, highbrow, si la masa de familie de duminica dimineata [Ioan Grosan face o descriere de-ti lasa gura apa in Trenul de noapte – descriere a ritualului de duminica dimineata cind mama personajului gatea gaina in citeva clasice produse: supa, friptura – probabil, cu la fel de clasicul piure]. Supa de dus la spital, supa de gatit in disperare de cauza. De pui, de vita. Facuta din baza, ca la marile restaurante. Sau din cuburi, ca mai peste tot. Little Black Dress.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s