Pufuleti

08.01.08 12:42:07

Ieri, in cladirea mare a Romtelecomului, in care doar bradul verde si reclamele la Cosmote faceau nota discordanta cu albastrul de pe pereti, al mobilierului si al uniformelor functionarelor, m-a izbit un miros de pufuleti.

Una din ele, eleganta, blonda cu suvite demne, trecuta de 38, minca pufuleti! Care miroseau, asa, in toata incaperea. Nu zic ca ar mirosi urit. Nu ma pling, deci. Dar n-am putut sa nu ma intreb cum se face ca miros asa de tare pufuletii? La gust, m-am elucidat cum ajung sa aiba (sau nu) gust.

Cred ca secretul unor pufuleti gustosi e in combinatia subtila de lapte praf si sare si ulei de pe ei. Pentru ca, indiferent cit de tari sau moi sint, diferenta o face nu rugozitatea, ci gustul: laptele praf e dulce si iti cuprinde imediat toate papilele gustative, sarea iti aminteste ca nu maninci prajitura de porumb, uleiul face alunecarea pe git mai usoara. (ii stiti pe aceia fara grasime defel, care se lipesc de obraji si de limba si de cerul gurii, absorb adica toata umezeala/saliva din gura si ramin blocati acolo? E mi-i amintesc, dar nu din copilarie, cum am fi tentati sa spunem, pentru ca atunci am mincat cei mai buni pufuleti, cei care, de pe la jumatatea pungii in jos, aveau destul lapte praf cit sa fie gustooosi tare, ci mai recent, cind laptele praf a devenit scump).

Asadar, avind in vedere ca gustul de porumb (trebuie ca) e acelasi cam la toate sortimentele, adaosul face cu adevarat diferenta. Aici e secretul – luati aminte: pufuletii fara lapte praf sint ca hamburgerul fara carne. Ca pizza fara ketchup. Ca micii fara mustar. Ca…

Reclame

One response to “Pufuleti

  1. • 08.01.08 12:55:12, Ratonul-iscoditor
    am avut odata baiatul racit si-a cerut pufuletzi; doctorita a sarit in sus si ne-a spus ca astia la gatul bolnav sunt ca franghia pt spanzurat… de atunci, pt ca i-am dat dreptate, sunt saraturi lipite de gatlej,
    n-am mai cumparat pufuleti. Dar vad multa lume cumparandu-i, si mie mi se face rau:)))
    • 08.01.08 12:57:36, gajadilla
    Nici eu nu mai pot minca pufuleti… dar cred ca e doar virsta de vina:D

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s