A fost odata ca niciodata,

28.02.08 16:30:08

Bucataria traditionala. Ea a rezistat pina la globalizare si avea drept fundament existenta anumitor legume, fructe, condimente, animale si idei. In lipsa altor fructe, legume, condimente si animale, nu existau nici alte idei.

Si intr-o buna zi, granitele s-au deschis. Televiziunile au pornit a dudui de idei, care mai de care mai frumos colorate. Magazinele s-au umplut de alte legume, fructe, condimente si animale. Frumos colorate, frumos ambalate. Foarte potrivite cu ideile frumos colorate venite odata cu televiziunea prin cablu.

Si asa a disparut bucataria traditionala/nationala.

Bun venit, fusion!

Apropo, ati mincat friptura cu dulceata de ceapa [a la Dan Chisu]? Nici eu. Inca.

Reclame

One response to “A fost odata ca niciodata,

  1. • 28.02.08 21:29:18, hadean
    Se spune ca e sanatos sa te hranesti cu bucate „culese” din arealul in care-ti duci traiul. Pardon. Cel mai sanatos. Eu cred ca asta e o inventie a celor care n-au putut sa iasa din cochilie. Da, e adevarat,pentru spirit si minte e benefic sa mai simti din cand in cand gustul napilor copti care au crescut in gradina copilariei tale, sa te mai inegresti pe degete curatand cartoful scos din glia stramoseasca si aruncat in jar,sa sorbi o supa de salata facuta cu salata din gradina mamei tale, cu jumari din porcul crescut la tara si cu oua facute de gaini care chiar stiu ce-i acela „scurmat”. Ar fi pacat insa sa ne refuzam placerea de a topi pe cerul gurii o bucata de bramza cu mucegai albastru, iute, placerea pe care ti-o da doar anticiparea gustului unui fruct exotic pe care inca nu l-ai cunoscut,placerea de a descoperi ca exista viata si dincolo de granitele judetului tau. Fusion? Da, e bun mai ales daca prezenta lui nu indeparteaza bunul simt.Poate fi si rau, dar despre primejdiile lui…poate alta data.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s