Blue cheese

Paladin, cuvintul care mi-a mingiiat palatul toata ziua. Paladin, triunghiuri, in celofan bleu, 100 de gr, cinci triunghiuri o jumatate de cerc de carton si capac de plastic transparent. Si un gust fantastic. De cind m-am “dedulcit” la brinzeturile cu mucegai – si inca n-am incercat decit Regina Blu, Dor Blu si acest Paladin – telemeaua de oaie aproape si-a pierdut orice efect asupra mea. Si iaurturile grase, laptele batut Calitatea, iarturile de baut sau cu fructe. Tot ce visez este o bucata de brinza pe care mucegaiul si-a facut de cap, fireste, in mod controlat, in acele citeva locuri planificate, care au prins a se ingalbeni, apoi albastri-inverzi – sau invers? Cu un castravete crud, cu salata verde rulata foaie cu foaie ca un joint si mincata natur, muscata cu pofta de gura glasata de brinza cremoasa. Salata se lipeste mai intii de cavitatea bucala, limba impinge troscotelul care a prins deja gust nobil. Apoi o gura de castravete, usor astringent, vine sa adune tot ce mai era brinza si curata gura. Si iar, de la capat. Prima oara am cumparat Regina Blu la oferta, asta vara. Era o caldura bolnava, iar eu iesisem din casa cu treaba. M-am refugiat la Kaufland, unde o roata imensa de brinza cu mucegai isi striga pretul nesimtit: aproape la fel de (mic?) ca al telemelei de oaie Delaco. Am mai spus ca e cea mai buna, nu? Acasa, mi-am intis pachetelele cu mincare in pat si m-am asezat, cu laptopul in brate – m-am cufundat in lumea mea virtuala, care spala orice trecut si contopeste prezentul in viitor, trairea momentului in prefigurare a viitorului.

3 responses to “Blue cheese

  1. • 26.11.07 10:54:56, Ratonul-iscoditor
    Camembertul era favoritul meu si altu nu!
    Dupa care a trebuit sa scapam de mucigaiurile
    din stomac! Ca vezi tu, gust fain, consecinte trajice:)))
    • 26.11.07 11:53:58, gajadilla
    da? nu prea-mi trece prin cap cum si de ce, dar promit sa sap si sa aflu:)
    • 27.11.07 11:03:18, nutze
    orice numai sa fie cu mucegai albastru!!!!
    • 27.11.07 12:40:41, eva omega
    NUTZE:
    De ce sa fie cu albastru? Asa iti place tie sau asa trebuie sa fie ca sa nu te imbolnavesti?
    Eu maninc si Brie, si Camembert si brinza albastra si am ficatul la fel de incarcat dimineata:)
    • 28.11.07 10:07:35, greenfield
    Trebuie sa marturisesc, ca niciodata nu am agreat deliciile cu mucegai, cred ca e o idee fixa, dar nu ma abat de la principii.

  2. prefer o gura de vin in loc de castravete;;)
    numai brinza aia corsicana cu viermi (i-am uitat numele… paguba-n ciuperci!) n-as mînca-o, in rest …

  3. eu nu beau vin decit o data-de doua ori pe an. iar brinza maninc mai des:d

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s